Polnjeni bučkini čolnički
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnjeni bučkini čolnički

SESTAVINE: 
* 4 bučke
* 250g mletega govejega mesa
* 6 posušenih paradižnikov
* 50g šampinjonov
* pol zelene in rdeče paprike
* por
* pol srednje velike čebule
* 4 velike pesti špinače
* pelati
* 1 JŽ sojine omake (ni nujno)
* mozzarela
* olje
* začimbe: kajenski poper, čili v prahu, sol, rumena gorčična semena, česen v prahu, origano, bazilika 

OPIS POSTOPKA: V večji ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, popražimo čebulo, da porumeni in dodamo mleto meso. Dobro premešamo in pražimo približno 10 min. Nato dodamo zelenjavo; papriko narezano na kockice, sesekljan por, na trakove narezane posušene paradižnike, špinačo in šampinjone. Dobro premešamo, dodamo začimbe in malo popražimo. Po parih minutah stresemo v ponev pol pločevinke pelatov, po želji lahko dodamo še 1 JŽ sojine omake in počasi kuhamo. Če je omaka preveč redka dodamo žlico tapioke, če je pregosta pa malo vode. Medtem operemo bučke in jih izdolbemo - nekateri uporabijo izdolben del v polninilu, jaz ga tokrat nisem, odločitev pa prepuščam vam. Po 15 minutah praženja mesa in zelenjave, je vse skupaj pripravljeno na polnjenje bučk. Bučke položimo na peki papir, ki smo ga dali na pekač in jih napolnimo z maso, posujemo s poljubno količino mozzarele in pečemo v pečici na 200°C cca. 10 - 15 min oz. toliko, da bučke postanejo mehke.

Pa dober tek :)

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Grozde 

  * 4 bučke * 250g mletega govejega mesa * 6 posušenih paradižnikov * 50g šampinjonov * pol zelene in rdeče paprike * por * pol srednje velike čebule * 4 velike pesti špinače * pelati * 1 JŽ sojine omake (ni nujno) * mozzarela * olje * začimbe: kajenski poper, čili v prahu, sol, rumena gorčična semena, česen v prahu, origano, bazilika   V večji ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, popražimo čebulo, da porumeni in dodamo mleto meso. Dobro premešamo in pražimo približno 10 min. Nato dodamo zelenjavo; papriko narezano na kockice, sesekljan por, na trakove narezane posušene paradižnike, špinačo in šampinjone. Dobro premešamo, dodamo začimbe in malo popražimo. Po parih minutah stresemo v ponev pol pločevinke pelatov, po želji lahko dodamo še 1 JŽ sojine omake in počasi kuhamo. Če je omaka preveč redka dodamo žlico tapioke, če je pregosta pa malo vode. Medtem operemo bučke in jih izdolbemo - nekateri uporabijo izdolben del v polninilu, jaz ga tokrat nisem, odločitev pa prepuščam vam. Po 15 minutah praženja mesa in zelenjave, je vse skupaj pripravljeno na polnjenje bučk. Bučke položimo na peki papir, ki smo ga dali na pekač in jih napolnimo z maso, posujemo s poljubno količino mozzarele in pečemo v pečici na 200°C cca. 10 - 15 min oz. toliko, da bučke postanejo mehke. Pa dober tek :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.