VIDEO: Polnjene bučke z mletim mesom in polpeti iz bučk

VIDEO: Polnjene bučke z mletim mesom in polpeti iz bučk

V 18. oddaji Vesela žlica sva s Filipom, ki je tokrat prvič po poroki z mano nastopil kot moj mož, pripravljala jedi iz bučk. Ki jih Filip ne mara …

A ker so bučke zdravo živilo, ki vsebuje veliko mineralov, sem ga vseeno prepričala, da pripraviva polnjene bučke in pa polpete iz bučk. Oba recepta najdeš spodaj.

Če je Filip obe jedi vsaj poskusil pa preveri v videu …

Polnjene bučke z mletim mesom

SESTAVINE za 2 osebi:
* 2 bučki 
* ½ čebule
* 200 g mlete govedine
* 1 korenček 
* 1 manjša paprika
* 1 žlička kokosovega olja 
* začimbe: sol, poper, rdeča paprika, bazilika
* 1 jajce
* 50 g kisle smetane
* 100 g mocarele 

OPIS POSTOPKA: V ponvi segrejemo kokosovo olje in prepražimo čebulo. Dodamo mleto meso in pražimo. Korenček in papriko narežemo na manjše koščke in dodamo k mesu. Začinimo s soljo, poprom, mleto rdečo papriko in baziliko. Premešamo in dušimo 15 minut.

Medtem pripravimo bučke in polivko, ki skupaj poveže mesni nadev in bučke. Bučke dobro umijemo, prerežemo čez polovico in z žlico izdolbemo semena. Polivko pripravimo tako, da skupaj zmešamo kislo smetano in jajca.

Ko je meso pečeno, bučke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač. V vsako bučko dodamo še 2 žlički polivke. Bučke pečemo 20 minut pri 180 °C na ventilacijski način, nato jih potresemo z mozzarela sirom in pečemo še približno 5 minut, toliko, da se mozzarela stopi in rahlo zapeče.

Polpeti iz bučk

SESTAVINE:
* 2 bučki (pribl. 500 g)
* 1 jajce
* 50 g mandljeve moke
himalajska sol
* poper
* sveže začimbe: drobnjak, peteršilj, bazilika

OPIS POSTOPKA: Bučke dobro operemo in naribamo (ni jih treba lupiti). Naribane bučke posolimo in počakamo 5 minut, da spustijo vodo. Bučke ožamemo skozi kuhinjsko krpo, dodamo jajce, mandljevo moko in začimbe ter vse skupaj premešamo. Iz mase s pomočjo roke oblikujemo polpete in jih polagamo na peki papir. Pečemo 25 minut v segreti pečici pri 175 stopinj.

RECEPTA PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Kuhinja: dom24

* 2 bučki (pribl. 500 g) * 1 jajce * 50 g mandljeve moke * himalajska sol * poper * sveže začimbe: drobnjak, peteršilj, bazilika
Želiš oddati svoj recept?