Polnjene bučke z mletim mesom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Slastne bučke iz domačega vrta, primerne tudi za vse, ki se prehranjujete po LCHF dieti. 
 
SESTAVINE:
* 2 večji bučki – 8 izdolbenih bučk
* 500g mletega mesa
* 3 korenčki
* 1 čebula
* 2 jajci
* 50g kisle smetane
* mozzarela
* kokosovo olje
* Začimbe: sol, poper, rdeča paprika, bazilika, česen 


OPIS POSTOPKA: V ponvi segrejemo kokosovo olje in prepražimo čebulo. Dodamo na koščke narezan korenček in mleto meso. Začinimo s soljo, poprom, mleto rdečo papriko, baziliko in česnom. Premešamo in dušimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Medtem pripravimo bučke in polivko, ki skupaj poveže mesni nadev in bučke. Bučke dobro umijemo, prerežemo čez polovico in z žlico izdolbemo. Polivko pripravimo tako, da skupaj zmešamo kislo smetano in jajca. Ko je meso pečeno, bučke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač. V vsako bučko dodamo še 2 žlički polivke. Bučke pečemo 20 minut na 180° C, nato jih potresemo z mozzarela sirom in pečemo še približno 10 minut.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Ana K.

Slastne bučke iz domačega vrta, primerne tudi za vse, ki se prehranjujete po LCHF dieti.    SESTAVINE: * 2 večji bučki – 8 izdolbenih bučk * 500g mletega mesa * 3 korenčki * 1 čebula * 2 jajci * 50g kisle smetane * mozzarela * kokosovo olje * Začimbe: sol, poper, rdeča paprika, bazilika, česen  OPIS POSTOPKA: V ponvi segrejemo kokosovo olje in prepražimo čebulo. Dodamo na koščke narezan korenček in mleto meso. Začinimo s soljo, poprom, mleto rdečo papriko, baziliko in česnom. Premešamo in dušimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Medtem pripravimo bučke in polivko, ki skupaj poveže mesni nadev in bučke. Bučke dobro umijemo, prerežemo čez polovico in z žlico izdolbemo. Polivko pripravimo tako, da skupaj zmešamo kislo smetano in jajca. Ko je meso pečeno, bučke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač. V vsako bučko dodamo še 2 žlički polivke. Bučke pečemo 20 minut na 180° C, nato jih potresemo z mozzarela sirom in pečemo še približno 10 minut.   ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K. V ponvi segrejemo kokosovo olje in prepražimo čebulo. Dodamo na koščke narezan korenček in mleto meso. Začinimo s soljo, poprom, mleto rdečo papriko, baziliko in česnom. Premešamo in dušimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Medtem pripravimo bučke in polivko, ki skupaj poveže mesni nadev in bučke. Bučke dobro umijemo, prerežemo čez polovico in z žlico izdolbemo. Polivko pripravimo tako, da skupaj zmešamo kislo smetano in jajca. Ko je meso pečeno, bučke napolnimo z mesnim nadevom in jih položimo v pekač. V vsako bučko dodamo še 2 žlički polivke. Bučke pečemo 20 minut na 180° C, nato jih potresemo z mozzarela sirom in pečemo še približno 10 minut.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek