Poletna domača juha
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Poletna domača juha

Poletje je čas, ko je na naših vrtovih veliko bučk in sveže zelenjave. Z malo domišljije si lahko pripravimo enostavne in okusne juhe. 

SESTAVINE:
1 večja bučka
* 2 korenčka
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici pirinega zdroba
* sol
* poper
* rdeča paprika
* svež peteršilj in bazilika 
 

OPIS POSTOPKA: 
1. Očistimo korenček in bučko, narežemo na manjše koščke. Na drobno sesekljamo še peteršilj in baziliko.
2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano zelenjavo in dušimo približno 5minut. Po okusu začinimo s soljo, rdečo papriko in poprom – premešamo.
3. Zelenjavo zalijemo s toplo vodo in zavremo. Juho pustimo rahlo vreti, toliko časa da bo zelenjava kuhana. Nekaj minut pred koncem kuhanja, dodamo še pirin zdrob.
4. Juho odstavimo in jo s paličnim mešalnikom delno spasiramo.
5. Preden juho postrežemo dodamo še sveže začimbe. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
* 1 večja bučka * 2 korenčka * 2 žlici kokosovega olja * 2 žlici pirinega zdroba * sol * poper * rdeča paprika * svež peteršilj in bazilika     1. Očistimo korenček in bučko, narežemo na manjše koščke. Na drobno sesekljamo še peteršilj in baziliko. 2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano zelenjavo in dušimo približno 5minut. Po okusu začinimo s soljo, rdečo papriko in poprom – premešamo. 3. Zelenjavo zalijemo s toplo vodo in zavremo. Juho pustimo rahlo vreti, toliko časa da bo zelenjava kuhana. Nekaj minut pred koncem kuhanja, dodamo še pirin zdrob. 4. Juho odstavimo in jo s paličnim mešalnikom delno spasiramo. 5. Preden juho postrežemo dodamo še sveže začimbe. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.