Poletna domača juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Poletje je čas, ko je na naših vrtovih veliko bučk in sveže zelenjave. Z malo domišljije si lahko pripravimo enostavne in okusne juhe. 

SESTAVINE:
1 večja bučka
* 2 korenčka
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici pirinega zdroba
* sol
* poper
* rdeča paprika
* svež peteršilj in bazilika 
 

OPIS POSTOPKA: 
1. Očistimo korenček in bučko, narežemo na manjše koščke. Na drobno sesekljamo še peteršilj in baziliko (meni je pri rezanju pomagal gospodinjski aparat znamke Braun) 
2. V posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo narezano zelenjavo in dušimo približno 5minut. Po okusu začinimo s soljo, rdečo papriko in poprom – premešamo.
3. Zelenjavo zalijemo s toplo vodo in zavremo. Juho pustimo rahlo vreti, toliko časa da bo zelenjava kuhana. Nekaj minut pred koncem kuhanja, dodamo še pirin zdrob.
4. Juho odstavimo in jo s paličnim mešalnikom delno spasiramo.
5. Preden juho postrežemo dodamo še sveže začimbe. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek