Polenta v kakavu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polenta v kakavu

SESTAVINE:

* 2 dl vode
* ½ dl koruznega zdroba
* ½ čajne žličke kokosovega sladkorja
* 4 dl mleka po izbiri
* 4 čajne žličke Happy Cacao mixa 

OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo polento. Lahko jo pripravimo tudi v naprej. Za mero vzamemo kozarec s katerim lahko odmerimo 1 dl. V vročo vodo (2 dl) vmešamo koruzni zdrob in kuhamo 5 minut, da se zdrob zgosti. Vmes mešamo in dodamo kokosov sladkor. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi ter s tem tudi strdi. Pripravimo kakav oz. Happy Cacao mix (segrejemo 4 dl mleka in vmešamo 4 čajne žličke kakava) in vročega zlijemo v 2 krožnika. S pomočjo čajne žličke dodamo v vsak krožnik še koščke strjene polente in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + hlajenje polente
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek 

* 2 dl vode * ½ dl koruznega zdroba * ½ čajne žličke kokosovega sladkorja * 4 dl mleka po izbiri * 4 čajne žličke Happy Cacao mixa   Najprej skuhamo polento. Lahko jo pripravimo tudi v naprej. Za mero vzamemo kozarec s katerim lahko odmerimo 1 dl. V vročo vodo (2 dl) vmešamo koruzni zdrob in kuhamo 5 minut, da se zdrob zgosti. Vmes mešamo in dodamo kokosov sladkor. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi ter s tem tudi strdi. Pripravimo kakav oz. Happy Cacao mix (segrejemo 4 dl mleka in vmešamo 4 čajne žličke kakava) in vročega zlijemo v 2 krožnika. S pomočjo čajne žličke dodamo v vsak krožnik še koščke strjene polente in postrežemo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.