Polenta s šparglji

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Za 4 osebe:
*200 g rumenega koruznega zdroba
*500 g domačih špargljev
*1 žlica masla
*15 dag naribanega sira
*parmezan
*oljčno olje
*himalajska sol
*poper

OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in narežemo na 2–3 cm dolge kose. Spodnje trde oz. olesenele dele odrežemo stran in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 min. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi skuhamo polento po navodilih. Ko je polenta kuhana ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo. V ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo narezane šparglje (brez olesenelih delov). Solimo in popramo. V pomaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev ter nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Pečemo v pečici na 200 stopinj 15 minut.
 
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Anja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek