VIDEO: Polenta s šparglji
Hitro pripravljen in okusen recept s šparglji.
Video recept si poglej spodaj ...
SESTAVINE:
Za 4 osebe:
* 200 g rumenega koruznega zdroba (po domače polente)
* 500 g domačih špargljev
* 1 žlica masla
* 150 g naribanega sira
* 30 g parmezana
* olivno olje ali kokosovo olje
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in narežemo na 2–3 cm dolge kose. Spodnje trde oz. olesenele dele odrežemo stran in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 min. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi skuhamo polento po navodilih. Ko je polenta kuhana ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo. V ponvi na oljčnem ali kokosovem olju na hitro popražimo narezane šparglje (brez olesenelih delov). Solimo in popramo. V pomaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev ter nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Pečemo v pečici na 180 stopinj 15 do 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)