VIDEO: Pohorska omleta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (za 4 omlete premera 15 cm):Pohorska omleta

Biskvitno testo:
* 3 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
* 50 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* ščepec himalajske soli
* 30 g bio pšenične moke
* 1 vrečica burbonskega vaniljevega sladkorja
*  naribana limonina lupinica

Preliv:
* 1 žlica eritritola
* 200 g malin (svežih ali zmrznjenih)

Nadev: 
* 200 ml sladke stepene smetane
* 3 žlice pink latte mixa

OPIS POSTOPKA: Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v sneg.

Rumenjakom dodamo eritritol ter vaniljev sladkor in stepamo tako dolgo, da dobimo svetlo kremno zmes. 

V rumenjakovo kremo nežno z lopatko vmešamo  naribano limonino lupinico in moko, ki jo presejemo čez cedilo.

Na koncu postopoma, na rahlo primešamo sneg beljakov.

Na peki papirju izrišemo 4 kroge premera približno 15 cm. Jaz sem si pomagala s kavnim krožničkom. Izrisane kroge s pomočjo žlice napolnimo s testom, približno 4 žlice na krog. Maso s pomočjo žlice poravnamo.

Pečemo 8 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 175 stopinj. Paziti moramo, da se biskvit ne zapeče, kajti če bo prepečen, se bo ob upogibanju lomil.

Pečen in še vroč biskvit predenemo na kuhinjsko krpo in ga s pomočjo krpe prepognemo. Tako prepognjene biskvitne kroge pustimo nekaj minut, da obdržijo prepognjeno obliko.

V času, ko se biskvit peče, pripravimo nadev. V kozico dodamo 200 g malin (svežih ali zamrznjenih) in eno zvrhano žlico eritritola. Pokuhamo, da dobimo malinin preliv. Le-tega premažemo čez celo notranjost pohorske omlete. 

V drugi posodi stepemo sladko smetano in nato primešamo 3 žlice Pink Latte Mixa, da dobi smetana prikupno roza barvo.

Eno žlico smetane damo v notranjost omlete, z ostalo smetano pa lahko poljubno okrasimo zunanjost pohorske omlete. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILI: Malinca Nastja in Lea Filipovič (Lepa Afna)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek