Hitre ploščice iz masla indijskih oreščkov
SESTAVINE:
* 200 g masla indijskih oreščkov 
* 50 g jedilnega karitejevega masla ali veganskega masla ali kokosovega olja
* 1/2 čajne žličke mlete vanilije 
* ščep soli 
* 50 g kokosovega sladkorja 
* Piškoti za posip
OPIS POSTOPKA: Jedilno Karitejevo maslo (ali ustrezen nadomestek) segrejemo in zmešamo z maslom indijskih oreščkov, mleto vanilijo, soljo in kokosovim sladkorjem. Najboljše je, da maso zmešamo z blenderjem ali ročnim mešalnikom, da se sladkor dobro vmeša v maso in ne ostane v obliki kristalov. Manjši pekač obložimo s peki papirjem in maso vlijemo v model. Potresemo z piškoti (jaz sem uporabila veganske ovsene piškote) in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Narežemo na rezine in postrežemo hladno. Opcijsko lahko v maso vmešamo tudi 1 žlico čistega kakava.
 ČAS PRIPRAVE: 10 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
 
 
                                     
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)