Planica chia puding

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 osebe:
* 250ml kokosovega mleka
* 250 ml nesladkanega mandljevega mleka 
* cca. 50g chia semen 
* 1 žlica javorjevega sirupa 
* kokosov sladkor 
* 8 jagod (sveže ali zamrznjene) 
* 2 tablici temne čokolade 
* 2 jedilni žlici kakavove mešanice 
* vanilijeva pasta ali vanilijev strok 

OPIS POSTOPKA: Kokosovo in mandljevo mleko segrejemo do vretja. Dodamo vanilijev strok (ali pasto po okusu), javorjev sirup po okusu in kuhamo cca 5 minut. Med tem jagode narežemo na koščke in skupaj z eno jedilno žlico kokosovega sladkorja in malo vode pokuhamo - da dobimo neke vrste jagodni sirup . Lahko tudi spasiramo s paličnim mešalcem. Vrnimo se k chia pudingu. Razdelili ga bomo na tri dele (ker ima Planica sladoled 3 sloje :))

- Prvo tretjino kuhanega chia pudinga damo v prvo posodo - zmešamo z jagodnim pirejem.
- Drugo tretjino damo v drugo posodo (primešamo lahko malo kurkume, da dosežemo rumeno - vanilija barvo
- Tretjo tretjino pustimo v skledi, v kateri smo puding kuhali. Kuhamo naprej, dodamo temno čokolado, da se raztopi in kakavovo mešanico v prahu. Po želji še dosladkamo.

Vse tri barve pudinga najprej damo ločeno v hladilnik, da se malo strdijo. Nato pa jih nadevamo v steklene kozarčke - čokoladni sloj spodaj, nato vanilija in na vrhu jagoda. Pudinge damo na hladno za nekaj ur, preden postrežemo. Okrasimo s kokosovimi kosmiči, goji jagodami ali sušenimi jagodami in z drobljenimi kakavovimi zrni.

Dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek