Pizza z bučkinim testom
Za vse ljubitelje pice, ki bi radi preizkusili lažjo in bolj zdravo alternativo klasičnemu testu, je tale recept prava izbira. Pizza z bučkinim testom združuje svežino bučk ter hranljivost jajc in sira v okusno osnovo, ki jo lahko obložiš po svojem okusu.
SESTAVINE:
* 2 manjši ali 1 večja bučka
* sol
* 2 jajci
* 100 g naribanega sira
* 1 žlica indijskega trpotca / psiliuma
* poljubni nadev (paradižnik, mozzarela, tuna, olive)
Testo za 1 osebo:
* 1 bučka
* 1 jajce
* 2 žlici mletih ovsenih kosmičev
* pest naribanega sira (trapista)
* 1 žlica psilliuma
* začimbe po okusu
Nadev:
* češnjev paradižnik
* mozzarela
* bazilika
* origano
OPIS POSTOPKA: Naribamo bučko, posolimo ter jo nekaj časa pustimo, da spusti tekočino. Nato jo dobro ožamemo in dodamo 2 jajci ter nariban sir (sama sem dodala še žlico indijskega trpotca, lahko žlico moke). Premešamo in oblikujemo v testo. Damo v pečico ter pečemo približno 25 min na 200℃. Nato vzamemo iz pečice ter dodamo poljubni nadev (sama sem dodala na drobno narezan paradižnik, origano, tuno, mozzarelo in olive). Damo še za 5 min v pečico.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Vrhnjak
Komentarji (0)