Pizza twisti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pizza twisti

Pizza twisti - popoln in enostavno pripravljen prigrizek, ki je odličen topel ali hladen. Najboljša stvar pri pripravi je, da lahko sestavine dodajate poljubno, po svojih željah in okusu.

SESTAVINE:
* dva paketa listnatega testa
* paradižnikova mezga / pelati
* himalajska sol
* paprika v prahu
* bazilika 
* mocarela sir v lističih (ali nariban)
* panceta
* olivno olje

OPIS POSTOPKA: Najprej prvo plast listnega testa premažemo z mezgo, natrgamo sir in ga razporedimo po mezgi, rahlo solimo in dodamo sladko papriko. Po dolžini razporedimo panceto, rahlo pokapamo z olivnim oljem in dodamo baziliko. Pokrijemo z drugo plastjo listnatega testa.
Z nožem narežemo pravokotnike (da dobimo približno 8 dolgih pravokotnikov). Vsakega posebej spiralno zvijemo od sredine navzven, da dobimo twist. Zarolane pice polagamo na pekač s peki papirjem in pečemo 25 minut na 180 °C oziroma do zlato rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

 

* dva paketa listnatega testa * paradižnikova mezga / pelati * himalajska sol * paprika v prahu * bazilika  * mocarela sir v lističih (ali nariban) * panceta * olivno olje  Najprej prvo plast listnega testa premažemo z mezgo, natrgamo sir in ga razporedimo po mezgi, rahlo solimo in dodamo sladko papriko. Po dolžini razporedimo panceto, rahlo pokapamo z olivnim oljem in dodamo baziliko. Pokrijemo z drugo plastjo listnatega testa. Z nožem narežemo pravokotnike (da dobimo približno 8 dolgih pravokotnikov). Vsakega posebej spiralno zvijemo od sredine navzven, da dobimo twist. Zarolane pice polagamo na pekač s peki papirjem in pečemo 25 minut na 180 °C oziroma do zlato rjave barve.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.