Piščanec z lečo in bukovim ostrigarjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: 
* 1 skodelica rjave leče
* 1 mala hokaido buča
* 200 g piščančja prsa
* 2 pesti motovilca
* 2 žlici oluščenih bučnih semen
* 1 žlica bučnega olja
* 3 žlice olivnega olja
* 100 g bukovih ostrigarjev
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 žlica kurkume
* 1 žlica curry-ja
* 1 žlička himalajske soli
* 1/2 žličke kajenskega popra
* 3 vejice peteršilja
* 1 žlica grške bazilike
* 1 žlička sezamovega olja
* 1 žlička kokosovega olja
* sok pol limone
 
OPIS POSTOPKA: Piščančja prsa operemo in narežemo na zrezke ter jih začinimo s soljo, kajenskim poprom, sokom limone, kurkumo, sezamovim oljem in curry-jem. Pustimo stati pol ure, da se piščenec lepo marinira. Spečemo jih na kokosovem olju, da so zlato zapečeni. Hokaido bučo operemo in razpolovimo, izdolbemo ven semena ter jo pečemo v pečici na 180 stopinj pol ure, oziroma toliko da je pečena. Lečo predhodno skuhamo po navodilih iz vrečke. Motovilec operemo. V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo, ki smo jo narezali na majhne koščke. Dodamo narezan bukov ostrigar ter pražimo 10 min. Nato dodamo še na koščke narezan česen, peteršilj, grško baziliko in na koncu še kuhano lečo. Vse skupaj zmešamo in kuhamo še 5 min na zmernem ognju. Solimo in popramo po okusu. Morda bo potrebno dodati še nekaj vode med praženjem. Na krožnik serviramo najprej motovilec na katerega posujemo malo soli in česen. Nanj položimo pečena piščačnčja prsa ter "lončke" hokaido buče, ki jih napolnemo z lečo z bukovim ostrigarjem. Vse skupaj pa polijemo še z žlico bučnega in olivnega olja.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Nena Bizjak

SESTAVINE:  * 1 skodelica rjave leče * 1 mala hokaido buča* 200 g piščančja prsa * 2 pesti motovilca * 2 žlici oluščenih bučnih semen * 1 žlica bučnega olja * 3 žlice olivnega olja * 100 g bukovih ostrigarjev * 1 čebula * 2 stroka česna * 1 žlica kurkume * 1 žlica curry-ja * 1 žlička himalajske soli * 1/2 žličke kajenskega popra * 3 vejice peteršilja * 1 žlica grške bazilike * 1 žlička sezamovega olja * 1 žlička kokosovega olja * sok pol limone   OPIS POSTOPKA: Piščančja prsa operemo in narežemo na zrezke ter jih začinimo s soljo, kajenskim poprom, sokom limone, kurkumo, sezamovim oljem in curry-jem. Pustimo stati pol ure, da se piščenec lepo marinira. Spečemo jih na kokosovem olju, da so zlato zapečeni. Hokaido bučo operemo in razpolovimo, izdolbemo ven semena ter jo pečemo v pečici na 180 stopinj pol ure, oziroma toliko da je pečena. Lečo predhodno skuhamo po navodilih iz vrečke. Motovilec operemo. V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo, ki smo jo narezali na majhne koščke. Dodamo narezan bukov ostrigar ter pražimo 10 min. Nato dodamo še na koščke narezan česen, peteršilj, grško baziliko in na koncu še kuhano lečo. Vse skupaj zmešamo in kuhamo še 5 min na zmernem ognju. Solimo in popramo po okusu. Morda bo potrebno dodati še nekaj vode med praženjem. Na krožnik serviramo najprej motovilec na katerega posujemo malo soli in česen. Nanj položimo pečena piščačnčja prsa ter "lončke" hokaido buče, ki jih napolnemo z lečo z bukovim ostrigarjem. Vse skupaj pa polijemo še z žlico bučnega in olivnega olja.   ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Nena Bizjak Piščančja prsa operemo in narežemo na zrezke ter jih začinimo s soljo, kajenskim poprom, sokom limone, kurkumo, sezamovim oljem in curry-jem. Pustimo stati pol ure, da se piščenec lepo marinira. Spečemo jih na kokosovem olju, da so zlato zapečeni. Hokaido bučo operemo in razpolovimo, izdolbemo ven semena ter jo pečemo v pečici na 180 stopinj pol ure, oziroma toliko da je pečena. Lečo predhodno skuhamo po navodilih iz vrečke. Motovilec operemo. V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo, ki smo jo narezali na majhne koščke. Dodamo narezan bukov ostrigar ter pražimo 10 min. Nato dodamo še na koščke narezan česen, peteršilj, grško baziliko in na koncu še kuhano lečo. Vse skupaj zmešamo in kuhamo še 5 min na zmernem ognju. Solimo in popramo po okusu. Morda bo potrebno dodati še nekaj vode med praženjem. Na krožnik serviramo najprej motovilec na katerega posujemo malo soli in česen. Nanj položimo pečena piščačnčja prsa ter "lončke" hokaido buče, ki jih napolnemo z lečo z bukovim ostrigarjem. Vse skupaj pa polijemo še z žlico bučnega in olivnega olja.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek