Piščanec v kokosovem mleku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščanec v kokosovem mleku

2

Zelo okusna in zdrava, poletna jed, pripravljena v slabe pol ure. Zaradi sladkega okusa kokosovega mleka, jo obožujejo tudi naši otroci. Postrezite jo z basmati rižem ter skledo solate in se pocrkljajte ob okusu kokosa!



SESTAVINE:

* 1 piščančja prsa brez kosti

* 1 čebula

* 1 strok česna

* 250 ml kokosovega mleka

* 1 žlička kurkume

* 1 žlička karija v prahu



OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo na kocke narezana in posoljena piščančja prsa. Dodamo kurkumo in kari ter dobro premešamo. Ko je meso dobro prepečno in tekočina izpari, vlijemo kokosovo mleko. Kuhamo približno 25 - 30 minut oziroma toliko časa, da se omaka zgosti. Postrežemo z basmati rižem.



RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Bolčina


,* 1 piščančja prsa brez kosti ,* 1 čebula ,* 1 strok česna ,* 250 ml kokosovega mleka ,* 1 žlička kurkume ,* 1 žlička karija v prahu , , Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo na kocke narezana in posoljena piščančja prsa. Dodamo kurkumo in kari ter dobro premešamo. Ko je meso dobro prepečno in tekočina izpari, vlijemo kokosovo mleko. Kuhamo približno 25 - 30 minut oziroma toliko časa, da se omaka zgosti. Postrežemo z basmati rižem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

nina glusic

Doma vsi obožujemo to jed, vkljucno z mojo 13 letno hči. hvala za recept :)

Anja Kozina

Vsakic delam po tem receptu in je res dobro! Za prste polizat :))