Piščanec s šparglji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščanec s šparglji

1

Šparglji so pravi znanilci pomladi. Bogati so z antioksidanti in folno kislino. Posegajmo raje po divjih špargljih, ki so prehransko bogatejši od gojenih. 


SESTAVINE (za 2 osebi): 
* 300 g piščančjih prsi brez kosti 
* začimbe (sol, paprika, curry, čili, gorčično seme)
* 1 dcl belega vina
* 250 g špargljev 
* čebula
* smetana za kuhanje
* olivno olje

OPIS POSTOPKA: Piščančje meso narežemo na trakce, ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s prb. 1dcl vina in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi. V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z prb. 1 dcl vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih s smetano za kuhanje in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre. Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Antonija Žener

Recepti so odlični. Hvala.