Piščanec s šparglji

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 4

Šparglji so pravi znanilci pomladi. Bogati so z antioksidanti in folno kislino. Posegajmo raje po divjih špargljih, ki so prehransko bogatejši od gojenih. 


SESTAVINE (za 2 osebi): 
*300 g piščančjih prsi brez kosti 
* Začimbe (sol, paprika, curry, čili, gorčično seme)
* 1 dcl belega vina
* 250 g špargljev 
* Čebula
* Ovsena krema za kuhanje
* Sezamovo olje

OPIS POSTOPKA: Piščančje meso narežemo na trakce, ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s prb. 1dcl vina in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi. V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z prb. 1 dcl vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih z ovseno kremo in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre. Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek