Piščančja obara
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančja obara

Obara je preprosta jed iz piščančjega mesa in zelenjave. Vrsto zelenjave, ki jo boste dodali v obaro, lahko izberete sami. Po želji lahko v obaro dodamo tudi žličnike.

SESTAVINE:
*500g piščančjega mesa
*200g cvetače
*100g graha
*50g kolerabe
*4 korenčki
*2 pora
*2 stroka česna
*1 srednja čebula
*olivno olje
*0,5l BIO jušne osnove
Začimbe:
*rdeča paprika
*himalajska sol
*poper
*majaron
*2 lista svežega lovorja
*2 vejici svežega peteršilja

OPIS POSTOPKA: 1. Za začetek si pripravimo vso zelenjavo. Zelenjavo dobro speremo pod tekočo vodo in narežemo. 2. Piščančje meso prav tako narežemo in po okusu začinimo: sol, poper. 3. Nasesekljano čebulo in česen na olivnem olju rahlo popražimo. 4. Čebuli dodamo 1 žličko mlete rdeče paprike in 1 dcl tople vode, premešamo. 5. Čebuli dodamo narezano piščančje meso. 6. Pražimo cca. 3 do 5 minut. Nato dodamo še zelenjavo, premešamo. 7. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in po potrebi zalijemo s toliko vode, da je zelenjava povsem pokrita. 8. Kuhamo približno 45 minut med občasnim mešanjem.

ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
*500g piščančjega mesa *200g cvetače *100g graha *50g kolerabe *4 korenčki *2 pora *2 stroka česna *1 srednja čebula *olivno olje *0,5l BIO jušne osnove 1. Za začetek si pripravimo vso zelenjavo. Zelenjavo dobro speremo pod tekočo vodo in narežemo. 2. Piščančje meso prav tako narežemo in po okusu začinimo: sol, poper. 3. Nasesekljano čebulo in česen na olivnem olju rahlo popražimo. 4. Čebuli dodamo 1 žličko mlete rdeče paprike in 1 dcl tople vode, premešamo. 5. Čebuli dodamo narezano piščančje meso. 6. Pražimo cca. 3 do 5 minut. Nato dodamo še zelenjavo, premešamo. 7. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in po potrebi zalijemo s toliko vode, da je zelenjava povsem pokrita. 8. Kuhamo približno 45 minut med občasnim mešanjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.