Piščančja obara

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Obara je preprosta jed iz piščančjega mesa in zelenjave. Vrsto zelenjave, ki jo boste dodali v obaro, lahko izberete sami. Po želji lahko v obaro dodamo tudi žličnike.

SESTAVINE:
*500g piščančjega mesa
*200g cvetače
*100g graha
*50g kolerabe
*4 korenčki
*2 pora
*2 stroka česna
*1 srednja čebula
*olivno olje
*0,5l BIO jušne osnove

Začimbe:
*rdeča paprika
*himalajska sol
*poper
*majaron
*2 lista svežega lovorja
*2 vejici svežega peteršilja

OPIS POSTOPKA: 1. Za začetek si pripravimo vso zelenjavo. Zelenjavo dobro speremo pod tekočo vodo in narežemo. 2. Piščančje meso prav tako narežemo in po okusu začinimo: sol, poper. 3. Nasesekljano čebulo in česen na olivnem olju rahlo popražimo. 4. Čebuli dodamo 1 žličko mlete rdeče paprike in 1 dcl tople vode, premešamo. 5. Čebuli dodamo narezano piščančje meso. 6. Pražimo cca. 3 do 5 minut. Nato dodamo še zelenjavo, premešamo. 7. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in po potrebi zalijemo s toliko vode, da je zelenjava povsem pokrita. 8. Kuhamo približno 45 minut med občasnim mešanjem.

ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

OPIS POSTOPKA: 1. Za začetek si pripravimo vso zelenjavo. Zelenjavo dobro speremo pod tekočo vodo in narežemo. 2. Piščančje meso prav tako narežemo in po okusu začinimo: sol, poper. 3. Nasesekljano čebulo in česen na olivnem olju rahlo popražimo. 4. Čebuli dodamo 1 žličko mlete rdeče paprike in 1 dcl tople vode, premešamo. 5. Čebuli dodamo narezano piščančje meso. 6. Pražimo cca. 3 do 5 minut. Nato dodamo še zelenjavo, premešamo. 7. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in po potrebi zalijemo s toliko vode, da je zelenjava povsem pokrita. 8. Kuhamo približno 45 minut med občasnim mešanjem. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana 1. Za začetek si pripravimo vso zelenjavo. Zelenjavo dobro speremo pod tekočo vodo in narežemo. 2. Piščančje meso prav tako narežemo in po okusu začinimo: sol, poper. 3. Nasesekljano čebulo in česen na olivnem olju rahlo popražimo. 4. Čebuli dodamo 1 žličko mlete rdeče paprike in 1 dcl tople vode, premešamo. 5. Čebuli dodamo narezano piščančje meso. 6. Pražimo cca. 3 do 5 minut. Nato dodamo še zelenjavo, premešamo. 7. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in po potrebi zalijemo s toliko vode, da je zelenjava povsem pokrita. 8. Kuhamo približno 45 minut med občasnim mešanjem.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek