Piščanček v mandljevi skorijici
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščanček v mandljevi skorijici

SESTAVINE:

* 200 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)

* 2 jajci

* dehidrirana mandljeva moka (100 g) ali drobno mleti mandlji (150 g) ali mandlji v lističih (150 g)

* kokosovo maslo/olje




OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi očistimo kože in kosti ter narežemo na poljubno velike kose, lahko trakove. Jajca umešamo v globljem krožniku in vanja namočimo piščančje meso. Meso nato povaljamo v dehidrirani mandljevi moki. Če želite, da je piščanček bolj hrustljav, ga namesto v dehidrirani mandljevi moki povaljajte v mletih mandljih ali mandljevih lističih. Kokosovo maslo dobro segrejemo in v njem spečemo piščanca. V kolikor imate za pripravo obroka več časa, lahko piščančka spečete v pečici. V tem primeru pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj, s kokosovim maslom namažemo manjši pekač ter pečemo dokler ni skorjica zlato rjava.



ČAS PRIPRAVE: 25-30 min

RECEPT PRIPRAVIL: Trening center


,* 200 g piščančjih prsi (brez kosti in kože) ,* 2 jajci ,* dehidrirana mandljeva moka (100 g) ali drobno mleti mandlji (150 g) ali mandlji v lističih (150 g) ,* kokosovo maslo/olje , , Piščančje prsi očistimo kože in kosti ter narežemo na poljubno velike kose, lahko trakove. Jajca umešamo v globljem krožniku in vanja namočimo piščančje meso. Meso nato povaljamo v dehidrirani mandljevi moki. Če želite, da je piščanček bolj hrustljav, ga namesto v dehidrirani mandljevi moki povaljajte v mletih mandljih ali mandljevih lističih. Kokosovo maslo dobro segrejemo in v njem spečemo piščanca. V kolikor imate za pripravo obroka več časa, lahko piščančka spečete v pečici. V tem primeru pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj, s kokosovim maslom namažemo manjši pekač ter pečemo dokler ni skorjica zlato rjava.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.