Pirino-ržen kruh s semeni

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:rzenikruh
* 700 g pirine polnozrnate moke
* 300 g ržene moke
* 40 g kvasa
* malo mleka (po želji)
* 0,5 l mlačne vode
* 0,5 dcl olivnega olja
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 2 žlički soli
* mešanica semen za kruh

OPIS POSTOPKA: V veliko posodo sesujemo moko (naj bo ogreta vsaj na sobno temperature, da bo boljše vzhajalo). Kvas zdrobimo v mlačno posladkano mleko (ali vodo), premešamo in pustimo da se vzdigne do roba posode. V moko zamešamo sol, nato pa vlijemo kvas. Vlijemo olje, mlačno vodo in pričnemo mešati in gnesti. Vodo prilagajamo gostoti zmesi. Če je preredko, lahko dodamo še malo moke.Pustimo vzhajati (najboljše dvakrat). Na pekaču oblikujemo hlebec in ponovno vzhajamo. Po vrhu poljubno zarežemo in posujemo s semeni. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo cca 40 minut do zlato rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + vzhajanje in peka
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek