Pirino pecivo s kokosom in orehi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirino pecivo s kokosom in orehi

1

Namesto običajne bele moke in belega sladkorja uporabite zdrave sestavine in pecivo bo takoj bolj zdravo. Poskusite tudi ta recept!



SESTAVINE:

* 30 g kokosovega sladkorja

* 2 jajci

* 20 g kokosovega masla/olja

* 100 g zmletih orehov

* 100 g kokosove moke

* bio vanilin sladkor

* 1 dcl mleka

* 200 g pirine bele moke

* pecilni prašek

Za preliv/glazuro:

* temna čokolada (70 %)

* mleko




OPIS POSTOPKA: V veliki posodi z mešalnikom zmešamo najprej jajca, kokosov sladkor in vanilin sladkor. Dodamo stopljeno kokosovo maslo in 1 dcl mleka. Znova malo premešamo, nato pa v skledo vsujemo kokosovo moko in zmlete orehe. Vse skupaj znova premešamo, nazadnje pa dodamo še pirino moko, zmešano s pecilnim praškom. Nastala naj bi kremasta zmes - kot pri biskvitu za torto (sestavine so približne, zato po potrebi dodajte več pirine moke ali mleka). Pecivo pečete v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15-20 minut.



Za glazuro nad paro stopimo temno čokolado in ji, ko se malo ohladi, dodamo malo mleka, da ostane kremasta. Ohlajeno pecivo premažemo z glazuro iz temne čokolade, nato pa postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno pecivo narežemo na kocke in postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer


,* 30 g kokosovega sladkorja ,* 2 jajci ,* 20 g kokosovega masla/olja ,* 100 g zmletih orehov ,* 100 g kokosove moke ,* bio vanilin sladkor ,* 1 dcl mleka ,* 200 g pirine bele moke ,* pecilni prašek , V veliki posodi z mešalnikom zmešamo najprej jajca, kokosov sladkor in vanilin sladkor. Dodamo stopljeno kokosovo maslo in 1 dcl mleka. Znova malo premešamo, nato pa v skledo vsujemo kokosovo moko in zmlete orehe. Vse skupaj znova premešamo, nazadnje pa dodamo še pirino moko, zmešano s pecilnim praškom. Nastala naj bi kremasta zmes - kot pri biskvitu za torto (sestavine so približne, zato po potrebi dodajte več pirine moke ali mleka). Pecivo pečete v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno 15-20 minut. Za glazuro nad paro stopimo temno čokolado in ji, ko se malo ohladi, dodamo malo mleka, da ostane kremasta. Ohlajeno pecivo premažemo z glazuro iz temne čokolade, nato pa postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno pecivo narežemo na kocke in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Olga Kramberger

Prvič spekla pirino pecivo po vašem receptu,uspelo,zelo dobro,pojedli vse