Pirini vaflji z datljevim nadevom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 2 osebi:
Vaflji:

* 150g pirine moke
* 3 jajca
* 1,5 dcl riževega mleka
* 40g kokosovega masla
* 15g kokosovega sladkorja
* 1/2 čajne žlice vanilijeve arome
* 1/2 štamperla gazirane vode
* Ščep soli
* Kokosovo maslo za pekač
Nadev iz datljev:
* 12 medjool datljev
* 1 zvrhana jedilna žlica mascarponeja
* 1,5 dcl vode
* 1/2 štamperla limoninega soka
* Ščep cimeta
* 1 čajna žlica vanilijeve arome
Opcijsko: poljubno sadje 

OPIS POSTOPKA: 
Vaflji: Zmešamo vse sestavine v gladko maso in pustimo stati približno 15 minut. V ločeni skodelici stopimo kokosovo maslo, ki ga polijemo po pekaču, z nekaj kapljicami, vsakič preden damo peči nov vafelj. Pekač za vaflje segrejemo na največji temperaturi. Ko se začne kaditi iz njega, vlijemo vanj maso. S količino mase ne pretiravamo, vlijemo malo pod robom. Pečemo po občutku in odvisno od vaših preferenc glede hrustljavosti, cca nekaj minut. Vaflja med peko ni potrebno obračati. Ko postane zlato-rjave barve, ga odstranimo iz pekača in položimo na krožnik.

Nadev iz datljev: V majhno skledo položimo 12 medjool datljev in jih prekrijemo s toplo vodo. Datlje pustimo, da se 20 minut namakajo v vodi. Po 20 minutah datlje odstranimo iz vode in jih zmiksamo z mešalnikom. V mešalnik dodamo limonin sok, vodo, cimet in vanilijo. Mešamo približno eno do dve minuti oziroma dokler masa ne postane popolnoma gladka. Mešanico dodamo na ponev in počasi zavremo na srednjem ognju. Vmes večkrat premešamo. Pustimo, da vre do največ ene minute in nato spustimo na nizek ogenj dokler se nadev ne zgosti. Na koncu nadev odstavimo s štedilnika, mu dodamo žlico mascarponeja ter vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Nadev prelijemo čez vaflje in postrežemo s poljubnim sadjem. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek