Pirini piškoti z lešniki in čokolado
SESTAVINE:
* 200 g pirine moke
* 100 g bele moke
* 100 g mletih lešnikov
* 200g masla (maslo naj bo na sobni temperaturi, da bomo lahko iz njega zgnetli piškotno testo)
* 60 g sladkorja v prahu
* 2 rumenjaka
* ščep himalajske soli
* kokosova moka za posip
* čokolada za kuhanje
OPIS POSTOPKA: Iz suhih sestavin – moke, sladkorja, lešnikov, soli in masla zgnetemo testo. Naj počiva v hladilniku kakšno uro ali še bolje dve – tako bomo z njim lažje oblikovali piškote.
Za tem vklopimo pečico na ventilatorski program in 180st C. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih v dlaneh nekoliko sploščimo in položimo na pekač s peki papirjem. Pečemo jih cca. 15 minut oz. Do zlato rumene barve.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri in 30 min (vred s hlajenjem testa v hladilniku)
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)