VIDEO: Pirini njoki s korenčkovo omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Enostavni pirini njoki s skuto in korenčkovo omako, ki so primerni tudi za malčke.Pirini njoki s korenčkovo omako

Hitro pripravljeno in okusno – kulinarični užitek za vso družino.

Spodaj si oglej video, ki sva ga posneli z mlado mamico Tamaro Lesinšek, ustvarjalko kulinaričnega bloga TasTasty, ki so ji izzivi, s katerimi se pri kuhanju srečujejo starši malčkov, dobro poznani.

SESTAVINE za 2 porciji:
Njoki:
*300 g pasirane skute
*140 g pirine bele moke 
*1 žlička soli

Omaka:
*300 g korenčka
*2 stroka česna
*1/2 žličke kurkume
*svež drobnjak
*2 jžlici smetane za kuhanje
*kokosovo olje za peko
*sol
*poper

OPIS POSTOPKA:
Korenček olupimo in ga na tanko narežemo na kolobarje. Na kokosovem olju ga prepražimo, da se malo obarva, dodamo olupljen česen, da zadiši. Začinimo s kurkumo, soljo in poprom. Dodamo 2 dl vode in kuhamo do 15 minut oz. tako dolgo, da se korenček zmehča. 

Njoke pripravimo tako, da vse sestavine v posodi zmešamo in na pultu z rokami do konca oblikujemo v testo. S pomočjo moke naredimo 2 velika svaljka in ju narežemo v njoke. Kuhamo v vroči vodi nekaj minut, da priplavajo na površje in še malo, nato jih odcedimo in damo na krožnik.

Korenček s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko kremo, dodamo malo vode, če je potrebno. Nato vmešamo še smetano za kuhanje, minuto pokuhamo, vmešamo nasekljan drobnjak in z omako prelijemo njoke. Postrežemo še toplo.

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILI:
Tamara Lesinšek - Tastasty in Malinca Nastja

Pri pripravi receptov sva uporabili mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki ju najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. Prav tako sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek