Pirini marmeladni rogljički za diabetike

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250 g pirine polnozrnate moke
* 200 g grškega jogurta
* 1 čž kokosovega olja
* ščepec soli
* mlačna voda po potrebi
* marmelada brez sladkorja
* sukrin fiber sirup
* zdrobljeni lešniki 

OPIS POSTOPKA:
 V posodi zmešamo pirino moko, sol in olje. Dodamo grški jogurt in z rokami pregnetemo v kompaktno testo. po potrebi dodamo mlačno vodo ali jabolčni kis. Testo pustimo počivati par min, nato ga na pomokani površini razvaljamo. Razvaljano testo narežemo na manjše trikotnike. Premažemo jih z marmelado, na sredini lahko namažemo nekoliko več in nato zavijemo v rogljiček. Rogljičke pred peko okrasimo tako, da jih s peki čopičem premažemo s fiber sirupom in potresemo z zdrobljenimi lešniki. Pečemo pribl. 30-35 min na 180 °C

ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek