Pirini linški piškotki

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 10

SESTAVINE:pirini linski piskoti
* 240 g pirine moke
* 80 g sladkorja v prahu (lahko nadomestimo s kokosovim sladkorjem)
* 2 rumenjaka
* 160 g masla (lahko tudi margarina) ali 100 ml kokosovega olja
* 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
* domača marmelada (po okusu)


OPIS POSTOPKA: Vse sestavine damo v posodo in na hitro premesimo, da dobimo krhko testo (ne mesimo predolgo, sicer lahko začne razpadati!). Testo ovijemo v prozorno folijo in za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Iz testa nato z modelčki oblikujemo piškotke: polovico jih na sredi preluknjamo. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 12-15 min na 160 stopinjah. Ko so pečeni, počakamo, da se malce ohladijo. Nepreluknjane piškotke nato premažemo z marmelado in pokrijemo s preluknjanimi. Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Recept sicer ne spada v kategorijo najbolj zdravih sladic, je pa vreden, da se na vsake toliko časa pregrešimo, sploh v božičnem času :)

ČAS PRIPRAVE: cca 180 minut (skupaj s počivanjem testa)
RECEPT PRIPRAVILA: Teja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek