Pirini linški piškotki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirini linški piškotki

SESTAVINE:

* 240 g pirine moke

* 80 g sladkorja v prahu (lahko nadomestimo s kokosovim sladkorjem)

* 2 rumenjaka

* 160 g masla (lahko tudi margarina) ali 100 ml kokosovega olja

* 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja

* domača marmelada (po okusu)




OPIS POSTOPKA: Vse sestavine damo v posodo in na hitro premesimo, da dobimo krhko testo (ne mesimo predolgo, sicer lahko začne razpadati!). Testo ovijemo v prozorno folijo in za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Iz testa nato z modelčki oblikujemo piškotke: polovico jih na sredi preluknjamo. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 12-15 min na 160 stopinjah. Ko so pečeni, počakamo, da se malce ohladijo. Nepreluknjane piškotke nato premažemo z marmelado in pokrijemo s preluknjanimi. Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept sicer ne spada v kategorijo najbolj zdravih sladic, je pa vreden, da se na vsake toliko časa pregrešimo, sploh v božičnem času :)



ČAS PRIPRAVE: cca 180 minut (skupaj s počivanjem testa)

RECEPT PRIPRAVILA: Teja


,* 240 g pirine moke ,* 80 g sladkorja v prahu (lahko nadomestimo s kokosovim sladkorjem) ,* 2 rumenjaka ,* 160 g masla (lahko tudi margarina) ali 100 ml kokosovega olja ,* 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja ,* domača marmelada (po okusu) , , Vse sestavine damo v posodo in na hitro premesimo, da dobimo krhko testo (ne mesimo predolgo, sicer lahko začne razpadati!). Testo ovijemo v prozorno folijo in za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Iz testa nato z modelčki oblikujemo piškotke: polovico jih na sredi preluknjamo. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 12-15 min na 160 stopinjah. Ko so pečeni, počakamo, da se malce ohladijo. Nepreluknjane piškotke nato premažemo z marmelado in pokrijemo s preluknjanimi. Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu. Recept sicer ne spada v kategorijo najbolj zdravih sladic, je pa vreden, da se na vsake toliko časa pregrešimo, sploh v božičnem času :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.