Pirine palačinke z mandljevim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 130 g pirine moke
* 2 jajci
* 1 jedilna žlica mandljevega masla
* 1 čajna žlička kokosovega sladkorja
* 2 dl mleka
* kokosovo olje za peko 

OPIS POSTOPKA:
 V posodo damo jajce in mandljevo maslo ter z metlico dobro premešamo. Dodamo kokosov sladkor, mleko ter še 1 dl vode in premešamo, nato pa še do gladkega vmešamo moko. Palačinke spečemo na malo kokosovega olja. Zajemalko mase razlijemo po ponvici in počakamo minuto ali dve, da se palačinka spodaj zabarva in popusti na robu, kar nam omogoča, da jo lažje obrnemo. Pečemo še na drugi strani, da se zabarva in jo odložimo na krožnik. Nadaljujemo dokler nam ne zmanjka mase. Postrežemo z želenim nadevom. Jaz sem jih namazala z grškim jogurtom ter dodala sveže fige.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek