Pirine debele palačinke z jabolko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 200 g pirine moke
* 2 dl mleka
* 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
* 2 jedilni žlici kokosovega olja
* 1 jajce
* ščepec soli
* 1 stisk paste burbonske vanilije
* 7 g pecilnega praška
* kokosovo olje za peko palačink
* 2 jabolki in cimet za dodatek

OPIS POSTOPKA:
 Jabolki olupimo, odstranimo peščice in narežemo na koščke ter v posodi z vodo kuhamo 10 minut, da se zmehčajo. Vmes dodamo še cimet. V skodelico damo kokosovo olje (mora biti tekoče, zato ga po potrebi segrejemo), dodamo mlačno mleko in malo (en stisk) paste burbonske vanilije. V posodo damo moko, pecilni prašek, ščepec soli, kokosov sladkor in premešamo. Počasi dodajamo pripravljeno tekočino in mešamo, nato dodamo še jajce in premešamo dokler ni lepo povezana zmes.

Na ponev damo malo kokosovega olja, gledamo, da temperatura ni zelo visoka. Z žlico dodamo maso za palačinke in jo razvlečemo v obliki kroga. Moramo biti malo bolj nežni, saj se masa vleče. Lahko naredimo velike ali male palačinke. Nato počasi pečemo na eni strani, dokler ne vidimo, da se rob že strjuje, nato lahko obrnemo in pečemo še na drugi strani, da se palačinka zabarva in ponovimo postopek s peko, dokler ne zmanjka mase. Pri peki moramo biti pozorni, da je temperatura zmerna in da ima palačinka dovolj časa, da naraste in se pri tem ne zažge. Če je temperatura peke previsoka, se bo palačinka zapekla, notranjost pa bo še surova. Ko spečemo vse palačinke jih postrežemo s kuhanim kompotom ali ga zmiksamo in postrežemo kot pire. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek