Pirin zdrob s popečenimi bananami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin zdrob s popečenimi bananami

SESTAVINE: 

* 1 dcl pirinega zdroba

* 5 dcl mleka

* žlica rjavega sladkorja ali medu (lahko tudi kokosov sladkor)

* ščepec himalajske soli

* kokosovo olje

* 1 banana



OPIS POSTOPKA: V mleko damo sol, sladkor ali med in malo kokosovega olja ter počakamo da zavre. Medtem narežemo banano na kolobarje, na teflonski ponvi segrejemo malo kokosovega olja in nanj stresemo banane ter jih pražimo dokler lepo ne zadišijo in se zmehčajo. Ko mleko zavre ogenj zmanjšamo in vkuhamo zdrob, nato pa neprestano mešamo približno 5 minut, da se zdrob napihne, zgosti in skuha. Ko je kuhan, vanj vmešamo banane. Stresemo v skodelico in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Lavra Ambrož  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.