Pirin narastek z malinovim prelivom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin narastek z malinovim prelivom

Super ideja za zajtrk, ki si ga lahko pripravimo tudi zvečer, če nam zjutraj čas ne dopušča. Narastek lahko hranimo v hladilniku do 3 dni , čeprav je tako dober, da ga ponavadi zmanjka kar takoj :)



SESTAVINE za 3 do 4 osebe:

* 150 g pirinega polnozrnatega zdroba

* 0,5 l mleka

* 1 žlica kokosovega olja

* 3 jajca

* 4 žlice kokosovega sladkorja

* 1 žlička 100% vanilije ali vanilijevega ekstrakta

* ščep himalajske soli

* preliv: 200 g svežih ali zamrznjenih malin + 2 žlici kokosovega sladkorja




OPIS POSTOPKA: Mleko zavremo, dodamo ščep soli, žlico kokosovega olja in pirin zdrob. Kuhamo 8 minut. V vmesnem času stepemo rumenjake skupaj z vanilijo in kokosovim sladkorjem. Nato posebej stepemo še beljake v čisti posodi. H kuhanem zdrobu počasi primešamo sprva stepen rumenjak in nato še beljak. Pečemo 30 minut na 175 stopinj.

Malinov preliv: malinam dodamo 2 žlici kokosovega sladkorja in jih počasi pokuhamo, da nastane omakica.



ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.