VIDEO: Pirin kruh na hitro brez vzhajanja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Pirin kruh na hitro brez vzhajanja

3

Pa naj še kdo reče, da ne zna ali nima časa za peko kruha :) Pripravila sem ti namreč recept za zdrav pirin kruh za katerega potrebuješ zgolj 3 minute časa. Si za? 

SESTAVINE:
*200 g pirine bele moke
*100 g pirine polnozrnate moke 
*30 g mešanice semen (sezam, lan, sončnice)
*200 ml tople vode
*7 g vinskega kamna (pecilnega praška)
*1 žlička himalajske soli

OPIS POSTOPKA:
Segrejemo pečico na 175 stopinj (jaz pečem na ventilatorski način).

V posodo dodamo moko, semena, vinski kamen oz. pecilni prašek, sol in vodo ter dobro premešamo (masa je taka rahlo pocasta). Maso prestavimo na peki papir (oblikujemo v štručko), premažemo z vodo in potresemo s semeni. Pečemo 45 minut v segreti pečici.

Jaz sem maso zmešala in na hitro pregnetla kar v pekaču v katerem sem potem pekla, tako da nisem umazala nobene posode. Uporabljam pa silikonski pekač znamke Lékué.

Ko je kruh pečen ga ohladiš in hraniš v posodi za kruh do 4 dni. Lahko pa ga daš tudi zamrznit in si ga sproti odmrzneš, da imaš vedno svežega. 

ČAS PRIPRAVE: 3 minute + peka 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

*200 g pirine bele moke *100 g pirine polnozrnate moke  *30 g mešanice semen (sezam, lan, sončnice) *200 ml tople vode *7 g vinskega kamna (pecilnega praška) *1 žlička himalajske soli Segrejemo pečico na 175 stopinj (jaz pečem na ventilatorski način). V posodo dodamo moko, semena, vinski kamen oz. pecilni prašek, sol in vodo ter dobro premešamo (masa je taka rahlo pocasta). Maso prestavimo na peki papir (oblikujemo v štručko), premažemo z vodo in potresemo s semeni. Pečemo 45 minut v segreti pečici. Jaz sem maso zmešala in na hitro pregnetla kar v pekaču v katerem sem potem pekla, tako da nisem umazala nobene posode. Uporabljam pa silikonski pekač znamke Lékué. Ko je kruh pečen ga ohladiš in hraniš v posodi za kruh do 4 dni. Lahko pa ga daš tudi zamrznit in si ga sproti odmrzneš, da imaš vedno svežega.  ČAS PRIPRAVE: 3 minute + peka 45 minut 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Vanja Krajnc

Ta kruh že pečem kar nekaj časa. Namesto navadne vode dodajte radensko. Je še boljše in mehkejše.

Malinca Mateja

Simona, hvala. :)
Te posodice pri nas ne prodajamo.

Simona Ferk

Super. Hvaležna za ta video z veseljem ga preizkusim. Kaj ta silikonska posodica se tudi dobi pri vas. Bi mi namreč zelo prav prišla.