Pirin kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE: 
* 600g pirine polnozrnate moke
* 12g himalajske soli
* 12g sode bikarbone
* 500ml tople vode
* olivno olje
* semena (bučna, sezam, lan, ...) 
 
OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo moko, lahko zmešamo nekaj polnozrnate in gladke pirine moke, po okusu. Dodamo sol in sodo bikarbono, dodamo še semena, ter nekaj olja in vlijemo vodo. To vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Pripravimo model v katerega damo peki papir in nato maso za kruh. Damo v že  ogreto pečico na 200℃ za 35-40 min. Masa pride kar redka zato jo iz posode pretresemo v pekač, pomagamo si z lopatko za peko.

ČAS PRIPRAVE:
 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Gracar

 

SESTAVINE: * 600g pirine polnozrnate moke* 12g himalajske soli * 12g sode bikarbone * 500ml tople vode * olivno olje * semena (bučna, sezam, lan, ...)    OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo moko, lahko zmešamo nekaj polnozrnate in gladke pirine moke, po okusu. Dodamo sol in sodo bikarbono, dodamo še semena, ter nekaj olja in vlijemo vodo. To vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Pripravimo model v katerega damo peki papir in nato maso za kruh. Damo v že  ogreto pečico na 200℃ za 35-40 min. Masa pride kar redka zato jo iz posode pretresemo v pekač, pomagamo si z lopatko za peko. ČAS PRIPRAVE: 45 minut RECEPT PRIPRAVILA: Erika Gracar V posodo stresemo moko, lahko zmešamo nekaj polnozrnate in gladke pirine moke, po okusu. Dodamo sol in sodo bikarbono, dodamo še semena, ter nekaj olja in vlijemo vodo. To vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Pripravimo model v katerega damo peki papir in nato maso za kruh. Damo v že  ogreto pečico na 200℃ za 35-40 min. Masa pride kar redka zato jo iz posode pretresemo v pekač, pomagamo si z lopatko za peko.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek