Pirin kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin kruh

Odličen kruh iz polnozrnate pirine moke s semeni, pripravljen kar v mešalniku.
 
SESTAVINE: 
* 600g pirine polnozrnate moke
* 12g himalajske soli
* 12g sode bikarbone
* 500ml tople vode
* olivno olje
* mešanica semen
 
OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo moko, lahko zmešamo nekaj polnozrnate in gladke pirine moke, po okusu. Dodamo sol in sodo bikarbono, dodamo še semena, ter nekaj olja in vlijemo vodo. To vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Pripravimo model v katerega damo peki papir in nato maso za kruh. Damo v že  ogreto pečico na 200℃ za 35-40 min. Masa pride kar redka zato jo iz posode pretresemo v pekač, pomagamo si z lopatko za peko.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Gracar

 

  * 600g pirine polnozrnate moke * 12g himalajske soli * 12g sode bikarbone * 500ml tople vode * olivno olje * mešanica semen    V posodo stresemo moko, lahko zmešamo nekaj polnozrnate in gladke pirine moke, po okusu. Dodamo sol in sodo bikarbono, dodamo še semena, ter nekaj olja in vlijemo vodo. To vse skupaj zmešamo z mešalnikom. Pripravimo model v katerega damo peki papir in nato maso za kruh. Damo v že  ogreto pečico na 200℃ za 35-40 min. Masa pride kar redka zato jo iz posode pretresemo v pekač, pomagamo si z lopatko za peko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.