Pirin bel kruh z bučnimi semeni

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

SESTAVINE: 
* 1kg pirine bele moke iz ekološke pridelave
* 4-5 dcl tople vode
* 4 žlice olivnega olja
* 40g svežega kvasa (ali 10g suhega kvasa)
* 1 žlička sladkorja
* 2 žlički himalajske soli
* bučna semena
 
OPIS POSTOPKA: V veliko posodo najprej vsujemo moko. Pazimo, da moka ni prehladna (vsaj sobna temperatura). V skodelici posebej zmešamo kvas, nadrobljen na majhne koščke, 1 dcl mlačne vode in sladkor. Dobro premešamo in pustimo mirovati toliko da začne kvas delovati. V moki naredimo jamico in vlijemo kvasno pripravo. Dodamo še sol (ne direktno v kvas), olivno olje in pa preostanek vode. Vodo doziramo počasi, količino prilagajamo. Vse sestavine dobro pregnetemo, lahko tudi z električnim mešalnikom. Testo pustimo na toplem prb. pol ure da dobro vzhaja. Testu dodamo bučna semena, na rahlo pregnetemo in na pekaču oblikujemo hlebček. Po vrhu poljubno zarežemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + vzhajanje + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

 

SESTAVINE: * 1kg pirine bele moke iz ekološke pridelave* 4-5 dcl tople vode * 4 žlice olivnega olja * 40g svežega kvasa (ali 10g suhega kvasa) * 1 žlička sladkorja * 2 žlički himalajske soli * bučna semena   OPIS POSTOPKA: V veliko posodo najprej vsujemo moko. Pazimo, da moka ni prehladna (vsaj sobna temperatura). V skodelici posebej zmešamo kvas, nadrobljen na majhne koščke, 1 dcl mlačne vode in sladkor. Dobro premešamo in pustimo mirovati toliko da začne kvas delovati. V moki naredimo jamico in vlijemo kvasno pripravo. Dodamo še sol (ne direktno v kvas), olivno olje in pa preostanek vode. Vodo doziramo počasi, količino prilagajamo. Vse sestavine dobro pregnetemo, lahko tudi z električnim mešalnikom. Testo pustimo na toplem prb. pol ure da dobro vzhaja. Testu dodamo bučna semena, na rahlo pregnetemo in na pekaču oblikujemo hlebček. Po vrhu poljubno zarežemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve. ČAS PRIPRAVE: 10 minut + vzhajanje + peka RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja V veliko posodo najprej vsujemo moko. Pazimo, da moka ni prehladna (vsaj sobna temperatura). V skodelici posebej zmešamo kvas, nadrobljen na majhne koščke, 1 dcl mlačne vode in sladkor. Dobro premešamo in pustimo mirovati toliko da začne kvas delovati. V moki naredimo jamico in vlijemo kvasno pripravo. Dodamo še sol (ne direktno v kvas), olivno olje in pa preostanek vode. Vodo doziramo počasi, količino prilagajamo. Vse sestavine dobro pregnetemo, lahko tudi z električnim mešalnikom. Testo pustimo na toplem prb. pol ure da dobro vzhaja. Testu dodamo bučna semena, na rahlo pregnetemo in na pekaču oblikujemo hlebček. Po vrhu poljubno zarežemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Hlebec damo v pečico, po nekaj minutah zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj. Pečemo 40 minut do zlato rjave barve.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek