Pijane hruške
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pijane hruške

SESTAVINE: 
* 4 olupljene hruške
* 250 ml belega vina
* 4 žlice medu
* 50 g narezanega masla
* 1 žlička cimeta 

OPIS POSTOPKA: Hruške olupimo in malce spodrežemo, da so na spodnjem delu ravne, da lažje stojijo v manjšem pekaču. V pekač nato prilijemo vino, med, narezano maslo in cimet. Malce pomešamo, prelijemo hruške, pokrijemo z alu folijo in jih za pol ure postavimo v pečico na 170 stopinj. Po pol ure odstranimo folijo in jih pečemo brez še 30-45 min, vmes jih večkrat prelijemo z omako. Ko so pečene jih ohladimo. Kot priloga se odlično poda stepena smetana ali mascarpone.

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 1h 15 min 
RECEPT PRIPRAVIL: Mojca Perdih

  * 4 olupljene hruške * 250 ml belega vina * 4 žlice medu * 50 g narezanega masla * 1 žlička cimeta   Hruške olupimo in malce spodrežemo, da so na spodnjem delu ravne, da lažje stojijo v manjšem pekaču. V pekač nato prilijemo vino, med, narezano maslo in cimet. Malce pomešamo, prelijemo hruške, pokrijemo z alu folijo in jih za pol ure postavimo v pečico na 170 stopinj. Po pol ure odstranimo folijo in jih pečemo brez še 30-45 min, vmes jih večkrat prelijemo z omako. Ko so pečene jih ohladimo. Kot priloga se odlično poda stepena smetana ali mascarpone. Dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.