Pica Avgi vegi

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
30 dag moke
* 2 dkg suhega kvasa
* 1 žlička soli
* 2 dcl vode
* 2 žlici olivnega olja
* 20 dkg paradižnikove mezge
* 25 dkg naribanega sira
* bučke
* narezan paradižnik na kolobarje
* rukola
* origano
* gobe
* baziliko
* olive
* 2 žlici olivnega olja
Pripomočki:
* kuhinjska tehtnica
* strojček za mešanje
* posoda za testo
* lopatica za mazanje
* glinena pekovska plošča
* valjar za testo
* pečica

OPIS POSTOPKA: 
1. Kvas zmešamo z moko
2. Dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.
3. Naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Nato potresimo nariban sir, dodamo bučke, gobe, origano in olive. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.
4. Pustimo 15 minut, da vzhaja
5. S pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C
6. Na koncu dodamo svežo zelenjavo (paradižnik, rukola,itd)

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Rok (plosca.si)

SESTAVINE:* 30 dag moke* 2 dkg suhega kvasa* 1 žlička soli* 2 dcl vode* 2 žlici olivnega olja* 20 dkg paradižnikove mezge* 25 dkg naribanega sira* bučke* narezan paradižnik na kolobarje* rukola* origano* gobe* baziliko* olive* 2 žlici olivnega oljaPripomočki:* kuhinjska tehtnica* strojček za mešanje * posoda za testo* lopatica za mazanje * glinena pekovska plošča* valjar za testo* pečicaOPIS POSTOPKA: 1. Kvas zmešamo z moko2. Dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.3. Naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Nato potresimo nariban sir, dodamo bučke, gobe, origano in olive. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.4. Pustimo 15 minut, da vzhaja5. S pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C6. Na koncu dodamo svežo zelenjavo (paradižnik, rukola,itd)ČAS PRIPRAVE: 1hRECEPT PRIPRAVILA: Rok (plosca.si) 1. Kvas zmešamo z moko2. Dodamo sol, olje in toplo vodo, ter zamesimo kvašeno testo. Potem ga pokrijemo in pustimo da 45 minut počiva.3. Naredimo hlebček in ga razvaljamo v krog. Testo položimo na pomokan lopar, ga namažemo z paradižnikovo mezgo zmešano z baziliko. Nato potresimo nariban sir, dodamo bučke, gobe, origano in olive. Ne-obloženi del testa namažemo z olivnim oljem.4. Pustimo 15 minut, da vzhaja5. S pomočjo loparja položimo pico na segreto glineno pekovsko ploščo v pečico. Pečemo 8-10 min. pri 250 °C6. Na koncu dodamo svežo zelenjavo (paradižnik, rukola,itd)
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek