Peresniki s šparglji, pršutom in jajci
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Peresniki s šparglji, pršutom in jajci

SESTAVINE (za 2 osebi):

* 250 g polnozrnatih peresnikov

* sezamovo olje

* 70 g pršuta (lahko tudi brez)

* 200g špargljev

* 2 jajci



OPIS POSTOPKA: Testenine skuhamo v slani vodi. Pršut narežemo na majhne kose. Špargljem odrežemo trdi spodnji del, jih oplaknemo in narežemo na približno 2 cm dolge kose. V posodi segrejemo 2 žlici olja in damo vanj pršut. Pražimo ga približno 2 minuti, toliko da se malo zapeče. Dodamo narezane šparglje in jih pražimo (približno 5 minut na srednjem ognju). Nato solimo in zalijemo z 4 žlicami vode. Šparglje pokrijemo, da se zmehčajo. V posodo s šparglji stresemo odcejene testenine in premešamo. 2 razžvrkljani jajci vlijemo v posodo in na visokem ognju hitro premešamo. Na ognju pustimo samo toliko da jajce zakrkne. Postrežemo lahko s parmezanom.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.