Pecivo z bučo in cimetom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pecivo z bučo in cimetom

SESTAVINE:
* 270 g pireja muškatne buče
* 50 g kokosovega sladkorja
* 20 g eritritola
* 2 jajci
* 100 ml mleka
* 55 g stopljenega masla
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 80 g ovsene moke
* 70 g tapiokine moke
* 60 g kokosove moke
* 20 g vanilijevih proteinov
* 1 žličko sode bikarbone
* 1/2 žličke soli
* muškatni orešček

Posip:
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1 žlica cimeta
* 1 žlica kakavovih zrn (poljubno)

Krema:
* 150 g kremnega sira z jogurtom (Philadelphia)
* 100 g grškeg jogurta
* 100 g javorjevega sirupa 
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 2 žlici Lotus namaza (poljubno)

OPIS POSTOPKA:
Za bučni pire:
Bučo nareži na večje kose in peci na 180°C okoli 20 minut dokler se ne zmehča. Spasiraj s paličnim mešalnikom in odtehtaj 270 g. Če pečica še ni ogreta jo ogrej na 180°C in obloži okrogel pekač premera 20 cm s peki paprijem. Za posip v posodici zmešaj kokosov sladkor, cimet in kakakvova zrna.

Buči dodaj sladkor, eritritol, jajci, mleko, maslo in vanilijev ekstrakt, dobro premešaj.

V drugi posodi skupaj zmešaj ovseno, tapiokino in kokosovo moko, proteine, sol, sodo bikarbono in malo naribanega muškatnega oreščka. To presej v pire buče in vse skupaj dobro premešaj. 

Polovico bučne mase razporedi po pekaču, po njej posuj cimetov posip in nato dodaj še drugo polovico bučne mase. Peci okoli 30 minut ali dokler nož vstavljan v sredino mase na pride ven čist brez mokre mase. Pusti, da se malo ohladi nato pa ga namaži z Lotus namazom.

Za kremo v posodi zmešaj kremni sir, grški jogurt, javorjev sirup in vaniijev ekstrakt. Namaži na ohlajeno pecivo in uživaj!
 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

* 270 g pireja muškatne buče * 50 g kokosovega sladkorja * 20 g eritritola * 2 jajci * 100 ml mleka * 55 g stopljenega masla * 1 žlička vanilijevega ekstrakta * 80 g ovsene moke * 70 g tapiokine moke * 60 g kokosove moke * 20 g vanilijevih proteinov * 1 žličko sode bikarbone * 1/2 žličke soli * muškatni orešček Za bučni pire: Bučo nareži na večje kose in peci na 180°C okoli 20 minut dokler se ne zmehča. Spasiraj s paličnim mešalnikom in odtehtaj 270 g. Če pečica še ni ogreta jo ogrej na 180°C in obloži okrogel pekač premera 20 cm s peki paprijem. Za posip v posodici zmešaj kokosov sladkor, cimet in kakakvova zrna. Buči dodaj sladkor, eritritol, jajci, mleko, maslo in vanilijev ekstrakt, dobro premešaj. V drugi posodi skupaj zmešaj ovseno, tapiokino in kokosovo moko, proteine, sol, sodo bikarbono in malo naribanega muškatnega oreščka. To presej v pire buče in vse skupaj dobro premešaj.  Polovico bučne mase razporedi po pekaču, po njej posuj cimetov posip in nato dodaj še drugo polovico bučne mase. Peci okoli 30 minut ali dokler nož vstavljan v sredino mase na pride ven čist brez mokre mase. Pusti, da se malo ohladi nato pa ga namaži z Lotus namazom. Za kremo v posodi zmešaj kremni sir, grški jogurt, javorjev sirup in vaniijev ekstrakt. Namaži na ohlajeno pecivo in uživaj!  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.