Pecivo iz beljakov

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

To beljakovinsko pecivo je res enostavno za pripravo.

Načini uživanja:

  • Lahko se razreže na koščke in uživa samo.
  • Lahko je super ideja za malico ali kot vnos beljakovin po treningu namesto beljakovinskega shake-a ali beljakovinske čokoladice.
  • Lahko se dekorira in nastane ena res super sladica. Jaz sem za dekoracijo uporabila smetano, maline in čokoladni preliv (v kokosovem olju stopljena temna čokolada). Gostje so bili navdušeni.

SESTAVINE: 
* 6 beljakov
* 120 g kokosovega sladkorja (ali eritritola)
* 100 g pirine bele moke
* 1 žlička vinskega kamna (ali pecilnega praška)
* 50 g mandljeve moke (ali mletih mandljev)
* 50 g mletih lešnikov
* 50 g masla 

OPIS POSTOPKA: Beljake ločimo od rumenjakov in beljake zmiksamo v gosti sneg. Na dodamo kokosov sladkor in ponovno stepemo. Na koncu z žlico primešamo pirino moko, vinski kamen, mandljevo moko, mlete lešnike in stopljeno maslo.

Vlijemo v namaščen pekač (jaz sem ga namastila s kokosovim oljem) in pečemo 20 minut na 180 stopinj.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek