Pečenka
SESTAVINE za 2 osebi:
* 500g svinjske ribice
* sol
* poper
* timijan
* 2 vejici rožmarina
* leskovačka paprika v prahu
* 2 stroka česna
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Meso operemo in ga osušimo s papirnatimi brisačkami. Na zgornji strani svinjske ribice naredimo zareze v vzorcu kare. Vzamemo manjšo kozico, v kateri zmešamo 2 žlici olivnega olja, sol, poper, papriko v prahu in timijan po okusu. Na koncu dodamo še drobno sesekljan česen. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 10–15 min.
Potem pečenko premažemo z marinado. Dobro jo vtremo v meso. Pečenko damo v namaščen pekač in nanjo položimo 2 vejici rožmarina. Damo jo v pečico, ki jo predhodno ogrejemo na 100 °C.
Pečenko približno 1 uro pečemo pri 100 stopinjah, zadnjih 20 minut pa temperaturo povišamo na 200 stopinj, da dobimo hrustljavo skorjico. Med pečenjem pečenko večkrat polijemo z lastnim sokom, da se ne izsuši.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja in Lovro
Komentarji (0)