Pečeni šparglji s parmezanom

Oceni objavo z 1 do 5:
(1)
Št. ocen: 1

Šparglji, pečeni v pečici s parmezanom so lahko slastna priloga mesu ali ribam. Lahko so tudi samostojen obrok, ki naj ga spremlja zvrhana skleda solate.

SESTAVINE:
Za 2 osebi:
*500 g domačih špargljev
*10 dag parmezana
*oljčno olje
*himalajska sol
*poper

OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in jim odrežemo spodnje trde, oz. olesenele dele. Olesenelih delov ne zavržemo, saj iz njih lahko pripravimo jušno osnovo. Šparglje razporedimo  po pekaču. Pokapljamo jih z olivnim oljem, solimo in po želji popramo. Zapečemo v pečici na 200 stopinj za 20 minut. Ko so šparglji pečeni, naribamo parmezan.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Anja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek