Pečeni šparglji s parmezanom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pečeni šparglji s parmezanom

 

Šparglji, pečeni v pečici s parmezanom so lahko slastna priloga mesu ali ribam. Lahko so tudi samostojen obrok, ki naj ga spremlja zvrhana skleda solate.

SESTAVINE:
Za 2 osebi:
*500 g domačih špargljev
*10 dag parmezana
*oljčno olje
*himalajska sol
*poper

OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in jim odrežemo spodnje trde, oz. olesenele dele. Olesenelih delov ne zavržemo, saj iz njih lahko pripravimo jušno osnovo. Šparglje razporedimo  po pekaču. Pokapljamo jih z olivnim oljem, solimo in po želji popramo. Zapečemo v pečici na 200 stopinj za 20 minut. Ko so šparglji pečeni, naribamo parmezan.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Za 2 osebi: *500 g domačih špargljev *10 dag parmezana *oljčno olje *himalajska sol *poper Šparglje operemo in jim odrežemo spodnje trde, oz. olesenele dele. Olesenelih delov ne zavržemo, saj iz njih lahko pripravimo jušno osnovo. Šparglje razporedimo  po pekaču. Pokapljamo jih z olivnim oljem, solimo in po želji popramo. Zapečemo v pečici na 200 stopinj za 20 minut. Ko so šparglji pečeni, naribamo parmezan.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.