Ocvrt bezeg
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ocvrt bezeg

2

SESTAVINE:

* 10 cvetov bezga

* 4 jajca

* 1/2 litra mleka z malo smetane

* 22 dag bele moke

* 1 žlica kokosovega sladkorja

* ščepec himalajske soli

* kokosovega olja




OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo maso za carski praženec ali šmorn. Beljake ločimo in naredimo sneg, ostale sestavine pa zmešamo in na koncu dodamo še sneg iz beljakov ter premešamo. Maso lahko pustimo stati 15 min. Cvetove bezga namočimo v maso in jih damo peči v vroče olje. Pečemo 3-5 min oz. do zlato rumene barve. Ko so pečeni jih serviramo posute s sladkorjem.

Dober tek :)



ČAS PRIPRAVE: 30min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana Š .


,* 10 cvetov bezga ,* 4 jajca ,* 1/2 litra mleka z malo smetane ,* 22 dag bele moke ,* 1 žlica kokosovega sladkorja ,* ščepec himalajske soli ,* kokosovega olja , , Najprej pripravimo maso za carski praženec ali šmorn. Beljake ločimo in naredimo sneg, ostale sestavine pa zmešamo in na koncu dodamo še sneg iz beljakov ter premešamo. Maso lahko pustimo stati 15 min. Cvetove bezga namočimo v maso in jih damo peči v vroče olje. Pečemo 3-5 min oz. do zlato rumene barve. Ko so pečeni jih serviramo posute s sladkorjem. Dober tek :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinovc Uroš

Pozdravljen Janez,
napako smo popravili.
Lp Uroš

Janez Prosenc

Sem malce razočaran. Iskal sem recept za pečen bezeg. Tole tu, pa je ocvrt bezeg. Jaz ta dva pojma ločim.
Pozdrav, Janez