VIDEO: Pečene testenine s tuno
Zapečeni peresniki s tuno in zelenjavo so nasitna in preprosta jed, ki združuje nežne okuse morja, svežo zelenjavo in kremno omako – popolna izbira za hitro domače kosilo ali večerjo.
SESTAVINE:
* 200 g testenin peresnikov Mlinotest
* Žlica kokosovega olja
* 1/2 čebule
* 2 stroka česna
* 1/2 bučke
* 1 manjši korenček
* 3 konzerve tune
* 1 pločevinka pelatov
* Himalajska sol Kotanyi
* Bazilika Kotanyi
* Mediteranske začimbe Kotanyi
* 3 žlice kisle smetane
* Nariban sir
OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo česen, nariban korenček in bučko. Začinimo po okusu, primešamo tuno in paradižnike in pražimo nekaj minut. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Omaki dodamo kuhane testenine, vse skupaj prestavimo v pekač, na vrh dodamo kislo smetano in sir ter pečemo 20 minut pri 220 °C.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

Anja Blazinšek
Top!