Pečene breskve z jogurtom, orehi in medom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pečene breskve z jogurtom, orehi in medom

SESTAVINE:
*1 breskev - izkoščičena in prepolovljena
*1 žlička kokosovega olja
*1 žlička kokosovega sladkorja
*2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...)
*cimet
*1 žlica medu
*1 žlica orehov 

OPIS POSTOPKA: Pozimi smo pekli jabolka, poleti pa je sezona socnih, sladkih breskev. Tudi te v pecici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Vsako od polovick breskev namazemo z malo kokosovega olja, v vdolbinici od pesk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pecemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes orehe grobo zdrobimo in jih na hitro poprazimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Peceno breskev oblozimo z jogurtom, pokapamo z medom in cezenj posujemo se prazene orehe. Jed je odlicen zajtrk, malica ali pa sladica- sploh, ce jogurt zamenjamo za kepico sladoleda, se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje. 

ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

*1 breskev - izkoščičena in prepolovljena *1 žlička kokosovega olja *1 žlička kokosovega sladkorja *2 žlici jogurta (kokosovega/grškega...) *cimet *1 žlica medu *1 žlica orehov   Pozimi smo pekli jabolka, poleti pa je sezona socnih, sladkih breskev. Tudi te v pecici karamelizirajo in razvijejo slastni medeni okus. Vsako od polovick breskev namazemo z malo kokosovega olja, v vdolbinici od pesk damo kokosov sladkor in izdatno posujemo s cimetom. Pecemo 20 minut na 180 stopinj. Vmes orehe grobo zdrobimo in jih na hitro poprazimo na suhi ponvi, da zlato porumenijo. Peceno breskev oblozimo z jogurtom, pokapamo z medom in cezenj posujemo se prazene orehe. Jed je odlicen zajtrk, malica ali pa sladica- sploh, ce jogurt zamenjamo za kepico sladoleda, se ji ne bodo mogli upreti tudi najzahtevnejši gostje. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.