Pečena rdeča pesa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pečena rdeča pesa

Rdeča pesa ima veliko koristnih hranil, ki imajo veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje. Pripravimo jo lahko na več načinov, najbolj poznana je solata iz rdeče pese.
Meni še ljubša pa je PEČENA rdeča pesa! Je odlična kot topla priloga različnim jedem in ima prav poseben sladkast okus – nekoliko spominja na sladek krompir.

SESTAVINE:
* 500-600g rdeče pese
* ščepec himalajske soli
* 1 žlica olivnega olja
* začimbe po želji: poper, rdeča paprika, timijan, origano, peteršilj

OPIS POSTOPKA: 
1. Gomolj dobro operemo, neolupljenega kuhamo v slani vodi, dokler se ne zmehča (približno 45minut)
2. Nato rdečo peso olupimo in razrežemo na manjše kose. Začinimo in dodamo žličko olivnega olja.
3. Segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 20minut, da se naredi hrustljava skorjica.
4. Pečeno rdečo peso postrežemo še toplo.

ČAS PRIPRAVE: 1h in 20minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

 

* 500-600g rdeče pese * ščepec himalajske soli * 1 žlica olivnega olja * začimbe po želji: poper, rdeča paprika, timijan, origano, peteršilj   1. Gomolj dobro operemo, neolupljenega kuhamo v slani vodi, dokler se ne zmehča (približno 45minut) 2. Nato rdečo peso olupimo in razrežemo na manjše kose. Začinimo in dodamo žličko olivnega olja. 3. Segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 20minut, da se naredi hrustljava skorjica. 4. Pečeno rdečo peso postrežemo še toplo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.