Pečena piščančja prsa s papriko

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
*1 piščančja prsa brez kože (300 gramov)
*manj kot pol čebule
*pol rdeče podolgovate paprike 50 gramov
*2 jedilni žlici olivnega olja
*1 čajna žlička paprike v prahu
*1 čajna žlička himalajske soli
*poper
*30 gramov naribanega parmezana


OPIS POSTOPKA: Čebulo in papriko na drobno nasekljamo ter jo damo v skodelico skupaj z olivnim oljem, paprikov prahu, soljo in poprom ter premešamo. Piščančja prsa prerežemo na pol (2 enaka dela) in vsak del večkrat zarežemo po širini, da dobimo prostor, ki ga lahko zapolnimo z nadevom. Prsa položimo na pekač in v zareze razporedimo nadev iz paprike. Če nam ga kaj ostane, ga lahko razporedimo po vrhu mesa. Za konec pa še vse skupaj potrosimo z grobo naribanim s trdim sirom. Pečemo v pečici na 200 stopinj Celzija za 35 minut (oz. čas peke prilagodimo velikosti piščančjih prsi). Vzamemo iz pečice in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek