Pečena jabolka s proseno kašo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Predstavljaj si vonj po cimetu in kontrast vročih jabolk z mrzlim jogurtom... 

Ta kombinacija pečenih jabolk s proseno kašo in dodatkom jogurta, pričara harmonijo okusov in tekstur za najboljši začetek dneva, prileže pa se tudi kot posladek po kosilu. 

SESTAVINE (za 1 osebo):
* 1 jabolko 
* 70 g prosene kaše
* cimet, piment, muškatni orešček 
* jogurt, en loncek (jaz sem uporabila mandljevega, lahko tudi kokosov oz. grski, ce uživaš mlečne izdelke) 
* 2 žlički medu

OPIS POSTOPKA: Jabolku z nožem izrežemo pecelj, muho in izdolbemo pečke. Notranjost začinimo s cimetom, pimentom in muškatnim oreščkom, položimo na peki papir in pečemo 20 min na 180 stopinj. 

Vmes v vreli, rahlo osoljeni vodi, skuhamo proseno kašo. Meni je vseš al dente, zato jo kuham 15 minut.

Pečeno jabolko zarežemo po polovici in še vroče, napolnimo s skuhano proseno kašo. Vrh bogato obložimo z mrzlim jogurtom in pokapamo  z medom. Po želji dodatno okrasimo še s sezamovimi semeni, mletimi oreščki, rozinami... 

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek