Pečen krompir s korenčkom in čebulo iz pečice
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 5 večjih krompirjev
* 1 rdeča čebula
* 2 korenčka
* olivno olje
* sol in poper
* vejica svežega rožmarina
OPIS POSTOPKA: Krompir in korenček operemo in olupimo. Narežemo ju na manjše kose. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Krompir in korenček 10 minut kuhamo v vreli osoljeni vodi. Vzamemo pekač za pečico in ga obložimo s peki papirjem. Pokuhan krompir in korenček presujemo v pekač. Čez razporedimo lističe čebule. Solimo, popramo ter prelijemo z 2 žlicama olivnega olja. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač damo v pečico in pečemo od 30 - 45 minut (odvisno od starosti krompirja in jakosti pečice) na 180°C (vklopljen omamo spodnji in zgornji grelec). Če imamo to možnost, na koncu še za par minut vklopimo zgornji infra grelec v pečici, da se mešanica krompirja, korenčka in čebule dobro zapeče iz vrha. A pozor, večkrat preverite zapečenost, da se vse skupaj ne zažge. Krompir s korenčkom in čebulo serviramo - to je lahko glavna jed v družbi z veliko skledo solate. Za tri do štiri jedce pa je to odlična priloga k mesu.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIRPAVILA: Katra Črep
Komentarji (0)