Pečen krompir in zelenjava v pečici

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
krompir
* čebula
* paprika
* paradižnik
* maslo
* začimbe (sol, pisani poper, rdeča paprika, majaron) 


OPIS POSTOPKA:
 Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. Vso zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose (ne pretanke). Krompir in zelenjavo damo v večji globlji pekač, začinimo in prelijemo z maslom, katerega smo predhodno raztopili. Pekač potisnemo v pečico, katero smo predhodno segreli na 180°C in pečemo približno 60 minut. Zadnjih 10 minut pečemo na 200°C. Poleg si lahko postrežemo zeleno solato po izbiri in jo po okusu začinimo. 

ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek