Pašta quiche z dimljenim tofujem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pašta quiche z dimljenim tofujem

SESTAVINE:
* 170 g polnozrnatih špagetov
* 1 žlica ekstra deviškega kokosovega olja
* 1 velika čebula (narezana na tanke rezine) 
* 4 večji stroki česna 
* 2 lončka špinače, blitve ali kodrolistnega ohrovta (narezanega na manjše kose)
* nekaj češnjevih paradižnikov (narezanih na kolobarje) 
* nekaj svežih šampinjonov (narezanih na kolobarje)
* ekstra deviško olivno olje

Za tofujevo omako: 
* 1 paket dimljenega tofuja (180 g)
* ¼ lončka kokosovega mleka iz pločevinke (60 ml)
* ½ lončka vode od špagetov (120 ml) 
* 1 žlička majarona (suhega) 
* 1 žlička soli 
* ½ žličke popra

OPIS POSTOPKA: 1. V osoljeni vodi skuhamo špagete. Ko so kuhani “al dente” jih odcedimo in prihranimo ½ lončka vode v kateri so se kuhali. Špagete postavimo v pekač z odstranljivim dnom in jim primešamo žlico kokosovega olja (sobne temperature).
2. Na malce olivnega olja prepražimo čebulo, proti koncu dodamo še česen. Primešamo špinačo in jo popražimo ravno toliko, da se nekoliko zmehča.
3. V blenderju združimo vse sestavine za tofujevo omako in zmiksamo do gladkega. Omako dodamo k špinači, dobro premešamo, nato pa vse skupaj prelijemo čez špagete.
4. Po vrhu razporedimo še češnjev paradižnik in šampinjone, ki jih čisto narahlo posolimo in popopramo. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 25 min na 200°C. * Quiche pravijo Francozi slani piti. Namesto zamudnega krhkega testa sem se poigrala s testeninami, in nastal je tale božanski recept, ki sem ga poimenovala "pašta kiš".

ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Monika Škorjanc - earthlymonika

* 170 g polnozrnatih špagetov * 1 žlica ekstra deviškega kokosovega olja* 1 velika čebula (narezana na tanke rezine) * 4 večji stroki česna * 2 lončka špinače, blitve ali kodrolistnega ohrovta (narezanega na manjše kose) * nekaj češnjevih paradižnikov (narezanih na kolobarje) * nekaj svežih šampinjonov (narezanih na kolobarje) * ekstra deviško olivno olje Za tofujevo omako: * 1 paket dimljenega tofuja (180 g)* ¼ lončka kokosovega mleka iz pločevinke (60 ml) * ½ lončka vode od špagetov (120 ml) * 1 žlička majarona (suhega) * 1 žlička soli * ½ žličke popra
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.