Paradižnikovo-fižolova juha s testeninami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Paradižnikovo-fižolova juha s testeninami

Okusna in enostavna juha za hitro pripravljeno kosilo.

SESTAVINE:
*2 velika zmrznjena paradižnika (narezana na četrtine)
*2 konzervi rjavega fižola
*1/2 sesekljane čebule
*1 lovorjev list
*vejica šetraja
*ščepec bazilike
*ščepec česna v prahu
*himalajska sol
*2 žlici kokosovega olja
*voda
*2 pesti testenin po izbiri

OPIS POSTOPKA: Zmrznjen paradižnik damo pod vročo vodo, da mu lažje odstranimo olupek, nato pa ga narežemo na manjše kocke. V posodi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo do lepe zlato rjave barve. Ko čebula porumeni, dodamo paradižnik in pražimo tako dolgo, da dobimo gladko zmes. Dodamo baziliko in česen ter zalijemo z vodo – približno do polovice posode. Dodamo šetraj in lovorjev list ter po okusu solimo. Počakamo, da zavre, dodamo fižol, premešamo, nato pa na zmernem ognju kuhamo še približno 20 minut. Med tem časom v drugi posodi skuhamo testenine – sama najraje dodam nalomljene špagete, saj so tanki in ne vpijejo preveč tekočine. Ko so testenine kuhane, jih dodamo k ostalim sestavinam, lepo premešamo in juha je pripravljena.
 
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
*2 velika zmrznjena paradižnika (narezana na četrtine) *2 konzervi rjavega fižola *1/2 sesekljane čebule *1 lovorjev list *vejica šetraja *ščepec bazilike *ščepec česna v prahu *himalajska sol *2 žlici kokosovega olja *voda *2 pesti testenin po izbiri Zmrznjen paradižnik damo pod vročo vodo, da mu lažje odstranimo olupek, nato pa ga narežemo na manjše kocke. V posodi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo do lepe zlato rjave barve. Ko čebula porumeni, dodamo paradižnik in pražimo tako dolgo, da dobimo gladko zmes. Dodamo baziliko in česen ter zalijemo z vodo – približno do polovice posode. Dodamo šetraj in lovorjev list ter po okusu solimo. Počakamo, da zavre, dodamo fižol, premešamo, nato pa na zmernem ognju kuhamo še približno 20 minut. Med tem časom v drugi posodi skuhamo testenine – sama najraje dodam nalomljene špagete, saj so tanki in ne vpijejo preveč tekočine. Ko so testenine kuhane, jih dodamo k ostalim sestavinam, lepo premešamo in juha je pripravljena.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.