Paradižnikova pita z mandljevim nadevom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Paradižnikova pita z mandljevim nadevom

SESTAVINE (za 2 piti):
* 140 g masla (sobne temperature)
* 2 veliki jajci (vsako 60 g neto teže) - stepeni
* 65 g drobtin
* 80 g mletih mandljev
* 2 stroka česna (olupljena in zdrobljena)
* 15 g nabranih listov timijana
* 100 g rikote
* 20 g drobno naribanega parmezana
* morska sol
* črni poper
* 320 g listnatega testa (kupljenega v trgovini)
* sončnično olje (za mazanje )
* 1 kg srednje velikih paradižnikov narezanih na 1 cm debele rezine (približno 10 paradižnikov)
* 12 inčunov v olju, grobo narezanih (po želji)
* 2 žlici olivnega olja

OPIS POSTOPKA: 
1. Pečico segrejte na 220°C. Z električnim mešalnikom stepite maslo, da postane svetlo in zračno. Pri srednji hitrosti počasi vmešate jajca. Ustavite mešalnik in vmešajte drobtine, mandlje in česen, dokler se vse skupaj ne združi. Odstranite skledo iz mešalnika in z rokami nežno vmešajte polovico timijana, rikoto, parmezan in pol žličke morske soli.
2. Testo razvaljajte v dva pravokotna lista velikosti 20 cm x 30 cm, debela približno 2 mm. Dva pekača namažite z malo sončničnega olja in nanju položite pravokotnika testa. Z nožem za paleto enakomerno razporedite mandljevo mešanico po pecivu in pustite 2 cm rob ob robu. Na vsak list položite rezine paradižnika v treh dolgih vrstah, ki se med seboj precej prekrivajo (paradižnik se na vročini precej skrči). Potresite inčune, če jih uporabljate, in preostali timijan.
3. Paradižnike pokapajte s polovico oljčnega olja in jih začinite z malo morske soli in izdatno mletega črnega popra.
4. Pečemo 15 minut, nato temperaturo znižamo na 180°C in pečemo še 10 minut, da se podlaga lepo rjavo obarva.
5. Odstranite iz pečice, pustite, da se nekoliko ohladijo, nato jih prelijte s preostalim oljčnim oljem in postrezite.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.