Paradižnikova juha z maco

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 600 g zrelih paradižnikov
* 1 rdeča paprika
* 2 stroka česna
* 1 čebula
* sušena bazilika + origano
* 1 jedilna žlica olivnega olja
* 1 čajna žlica eritritola
* 1 pločevinka pasiranega paradižnika
* 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
* ½ litra vode
* 2-3 žličke mace v prahu
* sol
* poper
* svež peteršilj

OPIS POSTOPKA
1. Pečico segrejte na 200 stopinj (zgornja in spodnja toplota).
2. Razrežite paradižnik na četrtine, narežite papriko in čebulo, olupite česen in ga na drobno sesekljajte.
3. Sesekljano zelenjavo zmešajte skupaj s česnom, nekaj suhe bazilike, origana, eritritola in oljčnega olja v pekaču za narastek. Dajte v pečico za 30 minut.
4. Ko je zelenjava gotova, jo dajte skupaj s pasiranim paradižnikom in paradižnikovo mezgo v lonec in vse skupaj pretlačite. Nato dodajte pol litra vode in 15 minut kuhajte pri nizki vročini.
5. Na koncu juho začinite z maco v prahu, soljo in poprom.

Juho pred serviranjem potresite s svežim peteršiljem.
Če želite, lahko dodate nekaj veganske smetane ali na juho potresite pražena semena.

ČAS PRIPRAVE: 5 min
RECEPT PRIPRAVILA: Karolina

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek