Panna cotta brez želatine

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Tradicionalna sladica panna cotta pripravljena brez želatine in z bolj zdravim kokosovim sladkorjem. Za preliv lahko uporabite poljubno sadje ali čokolado.

SESTAVINE:
* 0,5l mleka
* 0,5l sladke smetane
* 1 žlica vanilijeve arome
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1,5 žličke agar agarja 
 
OPIS POSTOPKA: Mleko in smetano zlijemo v posodo in damo na štedilnik. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo in mešamo tako dolgo da se sladkor stopi. Nato dodamo še žličko in pol agar agarja in počasi mešamo dokler ne zavre. Pustimo na čisto majhnem ognju da vre kakšno minuto, nato posodo odstavimo.
Počakamo da se zmes malo ohladi, nato jo nalijemo v kozarčke, ki smo jih prej oplaknili z mlačno vodo. Brez skrbi če je zmes še precej tekoča med tem ko jo nalivate, po dveh urah v hladilniku se panna cotta popolnoma strdi.
Za preliv lahko uporabite sadje po želji. Jaz sem preprosto zmešala limonin sok in med, polila po vrhu panna cotte in jo okrasila s listki mete.
 
ČAS PRIPRAVE: 10 min (brez hlajenja)
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Alja

 

Tradicionalna sladica panna cotta pripravljena brez želatine in z bolj zdravim kokosovim sladkorjem. Za preliv lahko uporabite poljubno sadje ali čokolado.SESTAVINE: * 0,5l mleka* 0,5l sladke smetane* 1 žlica vanilijeve arome* 2 žlici kokosovega sladkorja* 1,5 žličke agar agarja    OPIS POSTOPKA: Mleko in smetano zlijemo v posodo in damo na štedilnik. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo in mešamo tako dolgo da se sladkor stopi. Nato dodamo še žličko in pol agar agarja in počasi mešamo dokler ne zavre. Pustimo na čisto majhnem ognju da vre kakšno minuto, nato posodo odstavimo.Počakamo da se zmes malo ohladi, nato jo nalijemo v kozarčke, ki smo jih prej oplaknili z mlačno vodo. Brez skrbi če je zmes še precej tekoča med tem ko jo nalivate, po dveh urah v hladilniku se panna cotta popolnoma strdi. Za preliv lahko uporabite sadje po želji. Jaz sem preprosto zmešala limonin sok in med, polila po vrhu panna cotte in jo okrasila s listki mete.   ČAS PRIPRAVE: 10 min (brez hlajenja)RECEPT SESTAVILA: Malinca Alja Mleko in smetano zlijemo v posodo in damo na štedilnik. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo in mešamo tako dolgo da se sladkor stopi. Nato dodamo še žličko in pol agar agarja in počasi mešamo dokler ne zavre. Pustimo na čisto majhnem ognju da vre kakšno minuto, nato posodo odstavimo.Počakamo da se zmes malo ohladi, nato jo nalijemo v kozarčke, ki smo jih prej oplaknili z mlačno vodo. Brez skrbi če je zmes še precej tekoča med tem ko jo nalivate, po dveh urah v hladilniku se panna cotta popolnoma strdi. Za preliv lahko uporabite sadje po želji. Jaz sem preprosto zmešala limonin sok in med, polila po vrhu panna cotte in jo okrasila s listki mete.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek